Race karting voor de echte waaghalzen

race karting

Hou jij van spanning en adrenaline? Met race karting leer je racen als een professional. Doordat je met karten erg laag op de grond rijdt, lijken snelheden veel hoger. Waar je met je auto gemakkelijk 100 k/m per uur rijdt, voelt race karting  met 50 k/m per uur al als een zeer hoge snelheid. Race karting wordt ook wel de grote broer van indoor karting genoemd. Het indoor karten kent u misschien wel, leuk voor jong en oud. Ook is het redelijk veilig door de beperkte snelheid. Race karting vindt echter plaats op een echte racebaan. Zogenoemde superkarts kunnen snelheden tot wel 160 kilometer per uur bereiken!

Race karting als hobby

Race karting is een echte race sport, waarbij professionele racers het tegen elkaar opnemen. Spannend om te zien misschien, maar misschien ben jij zelf op zoek naar nieuwe hobby. Je kan les krijgen van een ervaren racer om jouw rijvaardigheden te verbeteren. Als je van autorijden of motorrijden houdt, past race karting zeker in jouw straatje. Door de spanning en snelheid ben jij met je volle aandacht op de weg en denk je even helemaal nergens aan. Na een aantal rondjes op de race baan, voel jij je voldaan. Je kan na alle adrenaline weer helemaal ontspannen.

Leer een betere bestuurder worden

Tijdens race karting leer je hoe je één wordt met de race kart. Door mee te bewegen in de bochten, behoud jij volledige controle over het stuur terwijl je zo snel mogelijk de rondes doet. Tijdens race karting les leer je bijzondere vaardigheden zoals driften en vooruitkijken. Het is niet de bedoeling dat je met je eigen auto overal door de bochten scheurt na afloop, maar het leert jou als bestuurder wel meer inzicht en controle over je voertuig te verkrijgen. Deze vaardigheden kunnen jou ook weer helpen om een betere bestuurder te zijn in het dagelijks verkeer. Zo is race karting veel meer dan alleen een hobby. Het is een manier om te ontspannen en een nieuwe vaardigheid te leren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.