Tijd voor een rijbewijs

rijinstructeur

Heb jij je rijbewijs al? Zo nee, dan wil je het vast binnenkort graag halen. De vrijheid van een eigen auto hebben, en vooral de vrijheid van in die auto mogen rijden, het is heerlijk. Iedere autobezitter zal dat betamen. Maar voordat je de weg op mag moet je eerst een flink aantal lessen nemen. Daarnaast moet je ook je autotheorie leren. Die theorie gaat over verkeersborden, signalen op de weg en situaties met andere bestuurders waarin je terecht kan komen, maar ook over hoe de auto waar je in rijdt werkt, en wat je moet doen als er iets mis gaat.

Een goede instructeur is het halve werk

Met een goede rijinstructeur ben je, spreekwoordelijk, al halverwege. En met een goede rijinstructeur bedoel ik niet alleen iemand die goed weet wat de algemene verkeersregels zijn en hoe een auto werkt, maar ook iemand waarmee je een klik voelt. Een persoon die een beetje kan inschatten hoe jij naar de weg kijkt, en je kan leren om bijvoorbeeld minder snel te schrikken van bepaalde zaken, en op andere zaken juist extra goed te letten. Dat zijn namelijk belangrijke dingen om te leren, en als een instructeur alleen maar monotoon voordraagt wat er moet gebeuren onthoud je het niet. Daarnaast is het ook een stuk minder gezellig, en doe je er waarschijnlijk ook langer over dan gepland.

En leren mag best leuk zijn

Als je op een fijne manier iets leert, dan onthoud je het veel beter en ga je straks met veel meer zelfvertrouwen de weg op. En dat is een van de belangrijkste dingen, want hoe goed je ook kan rijden, als je onzeker bent dan wordt het niks, en dan beleef je er ook geen plezier aan. En dat terwijl het zo leuk kan zijn! Je hebt niet voor niks al die lessen gevolgd en met succes het examen volbracht, dus rug recht, en rijden maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.